Kezdőlap » A keleti városrész felkészül!

A keleti városrész felkészül!

Írta: hell1693

Korábban írtunk arról, hogy milyen fejlesztések várhatók Debrecen keleti városrészében. Nos, ez a folyamat most fontos állomásához érkezett! Április 4-én lezárult az ivóvíz- és szennyvízhálózat engedélyezési terveinek elkészítésére kiírt közbeszerzési határidő, így az idei év első felében megindulhat a 31 km hosszú szennyvíz- és a 18 km-es ivóvíz-gerincvezeték tervezése.

A városvezetés elképzelése szerint a nagyjából 1200 hektár terület közmű-alapinfrastruktúrájának egyik legfontosabb részét jelentő fejlesztés hozzájárul a keleti városrész lakó funkciójának megerősödéséhez és az itt élők jóllétéhez. A későbbi tervek között szerepel a város Vámospércsi úton lévő IV-es számú vízműtelepének kapacitásnövelése is. Mindezt az a gazdaságfejlesztési politika teszi lehetővé, melyet Debrecen évek óta következetesen folytat!

Minderről Papp László, Debrecen polgármestere beszélt a már említett Vámospércsi úti vízműtelepen megrendezett – üzembejárással összekötött – sajtótájékoztatón, melyen Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere is megjelent. Mindkét városvezető kiemelte a két település egymásrautaltságát és együttműködési lehetőségeit nem csak a jelenben, de a távoli jövőt illetően is. Papp László ezzel kapcsolatban megemlítette: a későbbi évtizedekben várható Debrecen és Hajdúsámson természetes módon való összeépülése, egybeolvadása. Antal Szabolcs elmondta: az itteni beruházások – mivel a Debreceni Vízmű Hajdúsámsonban is szolgáltat – jótékonyan hatnak az ellátásbiztonságra, különös tekintettel a későbbiekben várható jelentős lakosságszám-növekedésre.

Fotó: haon.hu

Ami még érdekelhet

Debrecen mindenek előtt!

Legfelkapotabb bejegyzéseink

1693.hu – Minden jog fenntartva.