Kezdőlap » A tégláskertiek kezdeményezésére: 850 m hosszú járda épült az Epreskert irányába!

A tégláskertiek kezdeményezésére: 850 m hosszú járda épült az Epreskert irányába!

Írta: hell1693

Kedd délelőtt helyszíni sajtótájékoztatón jelentette be Papp László polgármester és Piros Zoltán, a terület önkormányzati képviselője a Tégláskert keleti oldalából, a Tesco áruház és a Mikepércsi út irányába tervezett gyalogút elkészültét.

A járda építésének nagyobbik részét az önkormányzat saját fejlesztésben valósította meg, míg kisebbik szakaszát – 220 m hosszan – magánberuházó építette meg, mivel a nagyáruház közelében lakóparkfejlesztést tervez a közeljövőben. 

Papp László polgármester kiemelte: a járdaépítés, de különösen a területen várható további útfejlesztések részei annak a közlekedési koncepciónak, hogy a város különböző részei között több alternatív útvonalat biztosítsanak a torlódások elkerülése érdekében. A városvezető hozzátette: a régi majorsági földek és a repülőtér északi oldala között mintegy 30 ha fejlesztési terület van még, ami által a későbbiekben a város ezen részének városközponti funkciójával számolhatunk.

Piros Zoltán önkormányzati képviselő elmondta, hogy a járdaépítést a lakosság kezdeményezésére valósította meg az önkormányzat saját forrásból. A képviselő bízik abban, hogy az új járda jelentősen jobbá teszi a két említett városrész közötti közlekedést, többek között a nagyáruház, a Mikepércsi út, valamint a közeljövőben elkészülő, közösségi célokat is szolgáló epreskerti tornacsarnok megközelíthetőségét javítva.

Mindezeken túl, még egy jó hír a Tégláskert közösségének! A városrész megközelíthetősége könnyebbé válik március elejétől! Ahogy Piros Zoltán önkormányzati képviselő oldalán olvasható az a napokban tett bejegyzés, amelyben tájékoztat bennünket, hogy a Tégláskertben élők kérésére, Debrecen város vezetésével és a DKV-val történt egyeztetések után a 14-es, valamint a 14Y-os buszjáratok új útvonalon és menetrenddel fognak közlekedni, így javul a városrész megközelíthetősége:

„Tisztelt Lakosok!

Számos megkeresés érkezett hozzám, hogy nehézkes a Tégláskert közösségi megközelíthetősége.

A DKV-val való egyeztetések után ez 2024.03.04-től jelentősen javulni fog a 14-es és 14Y-os járatok új útvonalának és menetrendjének köszönhetően.”

Ami még érdekelhet

Debrecen mindenek előtt!

Legfelkapotabb bejegyzéseink

1693.hu – Minden jog fenntartva.