Kezdőlap » Pac-Biczó István Kert, Lencztelep: az út- és közműfejlesztések fókuszában!

Pac-Biczó István Kert, Lencztelep: az út- és közműfejlesztések fókuszában!

Írta: hell1693

Milyen fejlesztések várhatóak a következő években a keleti városrész említett kertségi részein? Mutatjuk!

A 4. sz. főút és a 47. sz. főút között épül meg 11,5 km hosszan a belső közlekedési folyosó, melynek Csárda utcai és Szeged utcai szakaszai részét képezik a projektnek. Az útvonal funkciója nem a város elkerülése, hanem a Debrecen szélein fekvő városrészek közvetlen összekötésének biztosítása. A közvilágítás további fejlesztése, csapadékvíz-elvezetés kiépítése, 2×1-es forgalmi sáv kialakítása történik meg a fejlesztés során.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában megvalósuló 22 km hosszú keleti külső elkerülő körgyűrű lakóterületeket közvetlenül nem érint majd, itt jelenleg a nyomvonal-vizsgálat és a környezeti hatástanulmány készítése zajlik.

Még ebben az évben megtörténik az Alma utca egy szakaszának félpályás nagyfelületű útfelújítása.

Az útfejlesztéseket víziközműinfrastruktúra-fejlesztések (30 km szennyvíz-, 18 km ivóvíz-vezeték) egészítik ki. Ennek révén a Biczó István kert és Pac még be nem kapcsolt részei is vezetékes ivóvízhez, valamint szennyvízelvezetési lehetőséghez jutnak. Ez teszi lehetővé, hogy az eddigi zártkerti övezetek a későbbiekben megfelelő életminőséget biztosító, első osztályú lakóterületként lehessenek Debrecen részei.

Minderről Papp László polgármester beszélt egy szerdai sajtótájékoztatón. A városvezető kiemelte: az említett fejlesztési lehetőségek elsősorban az elmúlt évek sikeres gazdaságfejlesztési programjának köszönhetők!

Komolay Szabolcs, a városrész önkormányzati képviselője bejelentette: kezdeményezi egy, a város saját tulajdonába kerülő útkarbantartó gép (gréder) beszerzését a paci és Biczó István kerti földutak hatékonyabb és naprakészebb járhatóvá tétele érdekében.

–  Gábriel –

Ami még érdekelhet

Debrecen mindenek előtt!

Legfelkapotabb bejegyzéseink

1693.hu – Minden jog fenntartva.