Kezdőlap » 40 éves a Thomas Mann Utcai Idősek Klubja

40 éves a Thomas Mann Utcai Idősek Klubja

Írta: hell1693

Négy évtizedes fennállását ünnepli a Thomas Mann Utcai Idősek Klubja. A klub története 1984-ig nyúlik vissza és habár eltelt azóta negyven év, ma is központi helyet foglal el a Városi Szociális Szolgálat és Debrecen nyugdíjasainak életében. A klub 2021-ben teljesen megújult, modern eszközöket és bútorokat kapott, ám egyre növekvő népszerűségét mégsem csupán a kiváló körülmények okozzák, hanem az a kiemelkedő szolgáltatás is, mely az ott dolgozó nagyszerű munkatársak szakmai tudásának, kompetenciájának és emberséges hozzáállásának köszönhető.

A Gondoskodó város program egyik fontos eredményeként az intézmény az elmúlt években igazi közösségi térré vált.

A Thomas Mann utcai idősek klubja az idősek támogatásában aktív szerepet vállal, hozzájárul az idősebb generáció társadalmi aktivitásához, részvételéhez a közösségi életben. A közösségek nagyon fontos szerepet töltenek be az idősek életminőségének javításában, lehetőséget biztosítanak a tagok számára, hogy aktív és teljes életet éljenek, miközben támogatást és barátságot nyújtanak egymásnak. Az új barátságok csökkentik a magányosság és elszigeteltség érzését, a közös programok, tevékenységek támogatják a mentális egészség megtartását, a rendszeres fizikai aktivitás segíti az izomerő fenntartását, javítja a mozgáskoordinációt, valamint a krónikus betegségek kockázatának csökkentésében is szerepet játszik.

Az idősek klubja számtalan lehetőséget kínál a személyes fejlődésre és tanulásra is, esélyt ad az idősebbek számára, hogy új hobbit vagy érdeklődési kört fedezzenek fel, vagy új készségeket fejlesszenek ki.

A társas támogatás jelentősége idős korban rendkívül fontos, bizonyítottan jó hatással van a közérzetre, az időskori „jól” létre.

Isten éltesse a Thomas Mann Utcai Idősek Klubját, vagy ahogyan a klubtagok hívják, a Tomit!

Fotó: facebook.com/drszelesdiana

Ami még érdekelhet

Debrecen mindenek előtt!

Legfelkapotabb bejegyzéseink

1693.hu – Minden jog fenntartva.