Kezdőlap » DEBRECENBEN ÁLDOTT AZ ADVENT I.

DEBRECENBEN ÁLDOTT AZ ADVENT I.

Írta: hell1693

Debrecenben áldott az Advent, Nyugat Európa városaiban viszont áldatlanok az állapotok

Súlyos veszélyben van a keresztény Európa jövője. Legszentebb ünnepünk, a karácsony közeledtével, aggódva követem nyomon a Nyugat-európai történéseket, szomorúan kötöm össze a pontokat a terrorizmus és a tömeges illegális migráció között, amikor napról napra olvasok a nemzetközi hírportálokon fegyveres, késes, gázolós vagy robbantós merényletekről.

Magyar valóság vs. nyugati szürrealitás.

Míg itthon, Debrecenben, bármikor biztonságban kimehetek a főtérre a gyermekemmel az adventi vásárra, ahol rengeteg család leli örömét, meghitt és békés ünnepi hangulat öleli körül a Kossuth teret, az égig emelik lelkünket a meghitt egyházi és világi programokkal, illetve menő jégkorcsolya pályával is kedveskednek a cívisváros lakóinak, addig…
Nyugat-Európában azt látom, hogy számos országban, nagyvárosokban és falvakban is fokozott terrorveszély közepette készülnek a karácsonyi ünnepekre.

Nálunk a főtéren adventezők vidám zaja töri meg a késő esték csendjét, sok helyen Nyugaton viszont az utcai erőszak, a fegyverek ropogása, az ártatlan civilek sikoltozása hallható, vagy épp az alvilág királyai címért versengő, különböző etnitású muszlim migránsbandák robbantgatják egymást.

Európa keresztyénségének, zsidóságának jelentős része a terrorizmus és az illegális migráció következtében kialakult veszélyek miatt retteg, miközben a radikális muszlimok, a velük szimpatizáló szélsőbalos aktivisták és antiszemita anarchisták közösen masíroznak, gyújtogatnak, tüntetnek, a gyermekeket és asszonyokat elrabló, meggyilkoló Hamászos terroristák MELLETT. Londonban mintegy százezres tömeg gyűlt össze.

Sokkoló látvány, amikor nemcsak az iskolapadban kevés időt töltő Greta Thunberg, hanem az amerikai elit egyetemek oktatói, hallgatói is a barbár Hamász mellett állnak ki, ahelyett, hogy egységesen elítélnék a civilek elleni erőszak minden formáját.

Debreceniként ezt látni már csak azért is fura, mert mi spirituális központ vagyunk, ahol minden történelmi egyház békésen együttműködik, az itt élő zsidó emberek és a Debreceni Egyetem muszlim hallgatói mind-mind békében, méltósággal és egymást elfogadva élik mindennapjaikat. Európai körkép az elmúlt hónapokban, a terrorizmus árnyékában:

-Svédország: 2023-ban eddig 263 lövöldözés történt, 40 halálos áldozattal, e mellett rengeteg robbantásos merényletet is végrehajtottak a migránsbandák. Nemrég a vadliberális Politico egyik stockholmi szerkesztője fakadt ki, hogy a város egyik elit környékén él ugyan, de nagyon aggasztja, hogy csak idén már háromszor robbantottak a negyedben. Októberben egy 16 éves szomáliai illegális migráns a saját otthonukban gyilkolt meg gépfegyverrel egy 20 és egy 60 éves svéd nőt. A fiatal lakásán több fegyvert és több száz lőszert találtak a nyomozók. A svéd kormány a hadsereg bevezetését fontolgatja.

-Írország: az elmúlt félévben számos, migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmény borzolta a kedélyeket, néhány hete pedig egy algériai migráns megkéselt egy dublini általános iskola előtt őt embert, köztük három gyermeket és egy nőt. Az írek felháborodtak tízezrek vonultak utcára országszerte és támadtak migránsok szálláshelyeire, majd rendőrautókat, kukákat gyújtogattak az eldurvult tüntetések után. Az ír kormányfő és a rendőrfőnök nem hajlandók kiállni a migránserőszak ellen, csakis az utcai vandalizmust ítélték el. Nem csoda, hiszen az ötmilliós országban lassan a lakosok mintegy 20%-a migráns hátterű. Óriási a feszültség az országban.

-Franciaország: szinte mindennaposak az antiszemita támadások a francia zsidósággal szemben, szemlézni is nehéz a rengeteg merényletet, amit migránsok követnek el. Az elmúlt hetek legmegrázóbb esete az volt, amikor fiatal migránsok kifejezetten azért mentek el egy Drome megyei falunapra, hogy faji alapon gyilkoljanak. A migránsgettóból érkező fiatalok válogatás nélkül kezdtek el lincselni, az esetnek halálos áldozata is volt. Öt nappal ezelőtt Párizsban történt terrortámadás. Egy “Allah akbart” kiáltó migráns halálra késelt egy embert, két másikat pedig súlyosan megsebesített kalapáccsal.

-Németország: már a Scholz-kancellár vezette koalíciós kormány több tagja is felvetette, hogy az erőszakos illegális migránsokat ki kellene toloncolni, mert tarthatatlan a helyzet, ez azonban több okból is lehetetlennek tűnik. 2023 első félévében az előző év ugyanezen időszakához képest 17%-kal nőtt az utcai erőszak. Egy bő hete botrányos ítélet született egy bíróságon. Kilenc fiatal migráns megerőszakolt két órán át egy 15 éves német lányt, a bíróság azonban csak az elsőszámú elkövetőt küldte börtönbe…

-Belgium: októberben egy, a hatóságok által jól ismert radikális migráns lőtt agyon AK-47-essel két svéd futballszurkolót Brüsszelben a Belgium-Svédország válogatott meccs előtt. A Molenbeek nevű, arabok lakta városrész közben teljesen elgettósodik, nem ajánlatos a turistáknak betenni oda a lábukat, párhuzamos társadalom alakult ki, ahol a rendőrök sem mernek legtöbbször beavatkozni az erőszakos eseményekbe.

()

Folytatás következik….

Ami még érdekelhet

Debrecen mindenek előtt!

Legfelkapotabb bejegyzéseink

1693.hu – Minden jog fenntartva.