Kezdőlap » Virág és Debrecen

Virág és Debrecen

Írta: hell1693

A cívisváros nevének hallatán – a Nagytemplom, a Nagyerdő és az egyetem után – sokaknak egy virágágyásokkal teli, mindenféle színes virággal díszített patinás belváros képe ugrik be, joggal. Debrecenben régóta hagyomány a virág, jól példázza ezt a virágkarnevál története, mely a 20. század elejére nyúlik vissza. Az eredetileg egynapos rendezvény napjainkra karneváli hétté nőtte ki magát; ekkor több százezren fordulnak meg nálunk.

A debrecenieknek tehát fontos a virág, jól érzékelhető ez, amikor a kertségi részeken sétálunk: nem nagyon van olyan ház, amelynek udvarát, teraszát ne díszítenék növények, virágok! Ugyanez a lakótelepeken is megfigyelhető: az erkélyek balkonládái lélegzetelállító tarkaságban pompáznak, vidámsággal telítve a panelházak kissé komor homlokzatát. Az újonnan létrejött közösségi kertek szintén jó példái a szépet és hasznosat teremteni akaró emberi buzgalomnak.

Debrecen vezetése már régen felismerte polgárai elhivatottságát és vágyát az élő pompára: az önkormányzat immár 14 éve minden kora nyáron, így idén is, sok ezer egynyári virágot adományoz – az egyéni önkormányzati képviselők közreműködésével – a lakosság részére. A népszerű kezdeményezés immár hagyománnyá érett a városban, s az emberek jó szívvel fogadják a környezetüket szebbítő hozzájárulást!  

Fotó: Erdei Balázs facebook oldala

Ami még érdekelhet

Debrecen mindenek előtt!

Legfelkapotabb bejegyzéseink

1693.hu – Minden jog fenntartva.