Kezdőlap » Magyar Nemzeti Parkok Hete

Magyar Nemzeti Parkok Hete

Írta: hell1693

A hazai nemzeti parkok igazgatóságai egész évben izgalmasan tartalmas, és természeti élményekben gazdag programkínálattal várják a látogatókat, azonban egyszer egy évben, a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozaton szinte összegyűlik mindez az esszencia.Sikernek könyvelhetjük el, hogy a magyarországi nemzeti parkok látogatottsága évről évre növekszik. Az igazgatóságok mindent meg is tesznek ennek érdekében. Programkínálataik egyszerre mutatják be a védett természeti értékeket és a vadon élő állatokat, illetve azokat a történelmi és kulturális emlékeket, amelyek fontosak egy nemzet identitásának megőrzésében.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete az idén május 17-26 között zajlik országszerte, mind a tíz nemzeti parkunkban.
Kenutúrák, bölényszafari, lápréti barangolás, sasles, népi játszóház, tárlatvezetés, természetismereti foglalkozások, és gyermeknapi programok várják ebben az évben is az érdeklődőket.

A parkok lehetőséget nyújtanak az embereknek, hogy tanuljanak a természetről, a biológiai sokféleségről, a környezetvédelem fontosságáról, környezeti és történelmi múltjukról is.

A nemzeti parkok látogatása szórakoztató és tanulságos, egy-egy túra, vagy foglalkozás alkalmával újabb és újabb látogató előtt nyílik meg az addig számukra rejtőzködő élővilág. Ugyanakkor a látogatás lehetőséget ad arra is, hogy támogassuk a természetvédelmi erőfeszítéseket és hozzájáruljunk a fenntartható turizmushoz is, nem mellesleg pedig gyarapodhat a természet szeretete és védelme iránt elkötelezettek tábora is.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete programkínálata a www.magyarnemzetiparkok.hu weboldalon érhető el.

Kalandra fel az értékek és élmények nyomában! Csak természetesen!

Fotó: http://ittjartam.hu/

Ami még érdekelhet

Debrecen mindenek előtt!

Legfelkapotabb bejegyzéseink

1693.hu – Minden jog fenntartva.