Kezdőlap » A gyűlölet allegóriái

A gyűlölet allegóriái

Írta: hell1693

A múlt héten egy nagy művész meghívta Aesopust, hogy látogassa meg őt a XV. kerületben, ahol barlangjában izgalmas kiállítást rendezett. A vén róka gyanakodva készült az útra, hiszen tudta, hogy meghívója, az öreg oroszlán mennyire megveti a vidékieket. Sejtette, hogy óvatosnak kell lennie, mert nagyobb vadakat is felfalt már a mester. Amint észrevette, hogy az oroszlán barlangjának bejáratánál csak befelé vezető lábnyomokat lehet látni; kifelé egyet sem, azonnal gyanút fogott.

A kiállítás címe az volt, hogy re-akció, mert aki nem volt elég fürge, azt hamar felfalta az oroszlán. A falakon a gyűlölet allegóriái: olyan progresszív műalkotások, amelyek a konzervatív értékeket és jobboldali politikusokat gúnyolták. A mester a kiállítás alcímének azt adta, hogy Közéletünk alkotói szemmel, de bent művészi alkotásra és klasszikus értékre lelni nem lehetett. Utálattól eltorzult arccal röhögtek a gyanútlan állatok lefóliázott könyvespolcokon, hibás helyesírással vidéki bunkóknak készült pólókon és fakanalakra festett karikatúrákon. A kiállítás üzenete az volt, hogy aki nem része a baloldali művészelitnek, az nem ér semmit. És aki ehhez a csapathoz akar tartozni, annak el kell fogadnia szabályaikat. Márpedig őket az irántunk érzett megvetés terelte egybe és tartja rabságban.

„Jobb nekünk Debrecenben,” – gondolta a vén róka és gyorsan hátat fordított a bejáratnak – „mi vidéken érdemei alapján ítéljük meg a másikat. Eszünk ágában sincs besétálni abba a barlangba, ahol megemészt bennünket a gyűlölet.” Debrecen polgármestere mindig tisztelettel szól politikai ellenfeleihez, a város művészeti életében a legkülönbözőbb értékeknek helye van. Mert mi együtt vagyunk Debrecen! Aki azt szeretné, hogy városunk továbbra is a béke és a tisztelet otthona maradjon, szavazzon Papp László polgármesterre!

4.6692

Ami még érdekelhet

Debrecen mindenek előtt!

Legfelkapotabb bejegyzéseink

1693.hu – Minden jog fenntartva.