Kezdőlap » Kölcsönös előnyök mentén

Kölcsönös előnyök mentén

Írta: hell1693

Kína és Magyarország 75 éve vették fel a diplomáciai kapcsolatokat, melyre emlékezve a kínai elnök budapesti látogatásával ünnepeltek meg az elmúlt napokban.

Ebben a 75 évben a „kínai” kifejezés az olcsó tömegterméket jelentő szóból oda jutott, hogy manapság az egyik legfejlettebb technikát jelenti, ami nem csak másolja a nyugati világot, hanem sok tekintetben előtte jár. Mindennek pedig Debrecen lehet a hazai haszonélvezője.

Az EU a modern világ egyik legnagyobb programját kívánja végrehajtani azzal, hogy 2035-től csak új, elektromos járműveket enged értékesíteni a belső piacán. Azonban erre csak úgy lehet képes, ha az energiatárolásra alkalmas eszközök piacán a világvezető kínai technikát is elkezdi alkalmazni. Ráadásul úgy, hogy ezt helyben gyártsák, hogy ellenőrizni tudja a minőséget, szabályozni a készítési körülményeket.

A Debrecenben készült termékek néhány éven belül nem csak hazánkat, hanem az EU összes tagállamát fogják ellátni olyan autóalkatrészekkel, amelyek nélkül nem képzelhető el az elektromos átállás.

Mindez megéri Kínának, mert betörhet az EU piacaira és referenciákat szerezhet a későbbi projektjeihez. Megéri az EU-nak, mert megvalósíthatja az ambiciózus elektromos átállást. Megéri az EU állampolgárainak, mert mérsékli az árakat. Azonban legjobban Debrecennek éri majd meg, amely kulturális központból, egyetemvárosból igazi gazdasági központtá válhat, és az új, növekvő bevételeit a cívis polgárok életének javítására használhatja a jövőben. A kölcsönös előnyök mentén való együttműködéssel mindenki nyer.

Fotó: magyarnemzet.hu

Ami még érdekelhet

Debrecen mindenek előtt!

Legfelkapotabb bejegyzéseink

1693.hu – Minden jog fenntartva.