Kezdőlap » Debrecenben, kéz a kézben!

Debrecenben, kéz a kézben!

Írta: hell1693

Mármint a jelenlegi városvezetés elképzelései szerint: a Főnix Lakásprogram 2025-ben való elindulása révén a korábbi években gőzerővel megindult munkahelyteremtés mellé betársul az otthonteremtés is!

Erről beszélt szerda délelőtti sajtótájékoztatóján Papp László polgármester. Az esemény apropóját a program beindítását megelőző egyeztetések adták, amire a Kölcsey Központban került sor. A városvezetők most a leendő ingatlanfejlesztőkkel találkoztak; a felek kölcsönösen megvitatták a program végrehajtásával kapcsolatos részletkérdéseket.

Papp László úgy látja – mint fogalmazott – a program révén a város a növekvő bevételeit jó célokra használja, hiszen segíti a helyben munkát vállaló fiatalok lakáshoz jutását.

Barcsa Lajos alpolgármester a lakásprogram ütemezésével kapcsolatban kiemelte: az év második felében két pályázatot terveznek kiírni; az egyik az ingatlanfejlesztőknek szól majd a 200-as lakáskontingens összeállításához, a másik a munkáltatók részére a programhoz történő csatlakozásról.

A programhoz csatlakozni kívánó magánszemélyeknek az alábbi feltételeknek kell majd megfelelniük:

– debreceni vállalkozásnál határozatlan idejű foglalkoztatási jogviszonnyal kell rendelkeznie

– a szerződés megkötésekor nem töltötte be 35. életévét

– magyar vagy kettős állampolgárság

– Debrecenben nincs lakástulajdona

– a bérleménybe bejelentkezik, ezáltal debreceni bejelentett lakcímmel rendelkezik majd.

Fotók: hunep.hu; DMJV Sajtóiroda

Ami még érdekelhet

Debrecen mindenek előtt!

Legfelkapotabb bejegyzéseink

1693.hu – Minden jog fenntartva.