Kezdőlap » A hazát lájkokért

A hazát lájkokért

Írta: hell1693

Lájkot adni és kapni jó: dopamin áramlik a vérbe és azonnal érezteti hatását. Izgalommal térünk vissza a posztok és képek alá, és mindez boldogsággal és elégedettséggel tölt el bennünket. A jutalomként kapott dopamin elmélyíti a bizalmat azok között a személyek és közösségek között, akik egymást dicsérik. A lájk motivál és kapcsolatokat épít. És persze függőségbe taszít, hiszen a gyakori löketek miatt fennáll a veszélye annak, hogy az egyén dopaminfüggővé válik, és úgy torzul a személyisége, mint a szerencsejátékosnak vagy az alkoholistának.

Természetesen ennek is megvannak a haszonélvezői és nem csupán a technológiai cégek: ők az influenszerek, akik különféle termékeket és ideológiákat adnak el a dopaminlöketek segítségével. Nem véletlen, hogy hazánkban a szivárványzászló alá is őket gyűjti a háború nagykövete. És az influenszereknek megjelent egy új típusa: ők a magyarpéterek. Abban különböznek a politikusoktól, hogy míg a politikusokat korábbi teljesítményük, programjuk és értékrendjük alapján ítéljük meg, addig a magyarpéterek olyan ködlovagok, akik a semmiből tűnnek fel. Nincs múltjuk, csak vonzó személyiségük és csábító ígéreteik. Felbukkannak a közösségi médiában és a megfelelő csoportokban azt mondják, amit az ott lévők hallani akarnak. És jönnek a lájkok, ömlik a dopamin és követők trollhada talál a posztok alatt egymásra. Szeretik új barátaikat, mert ők is okosak és szebb jövőt akarnak. Látják, hogy egyre többen vannak, önigazolásra és boldogságra lelnek. És licitálhatnak napszemüvegre, hogy a pénz jótékony célokra menjen. Vagy csak lájkolhatják azt, aki licitál, hiszen közöttük ingyen is lehetsz jóember: a közösségi médiában az önképed igazolásáért elég az életedből ellopott idővel fizetned. És a legtöbb, amit hirdethetsz, hogy a választásokon a kedvenc influenszeredre vagy a jelöltjére adod a voksod. És milliónyi lájk áramlik egyenesen a szívedbe, mert a hazát lájkokért is el lehet adni.

Vagy hallgathatsz az eszedre és szavazhatsz arra az emberre, aki évtizedek munkájával bizonyította rátermettségét, aki értékeket teremtett és értékeket képvisel, akinek a vezetése alatt béke honolt Debrecenben. Ne kövess dopamin dílereket! Az önkormányzati választásokon szavazz a fejlődésre, szavazz Papp László polgármesterre!

4.6692

Ami még érdekelhet

Debrecen mindenek előtt!

Legfelkapotabb bejegyzéseink

1693.hu – Minden jog fenntartva.