Kezdőlap » SZEGEDEN LEHET, DEBRECENBEN NEM?

SZEGEDEN LEHET, DEBRECENBEN NEM?

Írta: hell1693

December 22-én bejelentették: Szegeden épül meg a BYD nevű kínai óriáscég első európai elektromosautó-gyártó üzeme. A cég világelső ebben az iparágban, s öt éve jelen van Magyarországon is: Komáromban elektromos buszokat gyártanak. A sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztere és Botka László, Szeged baloldali polgármestere is jelen volt. A miniszter felhívta a figyelmet a beruházás kiemelkedő nemzetgazdasági és gazdaságtörténeti jelentőségére. A polgármester kijelentette: a fejlesztés megvalósulása a Kormány és Szeged város együttműködésének köszönhető. Botka László azt is elmondta, hogy az elektromosautó-gyár felépítése kapcsán a városban teljes körű politikai konszenzus alakult ki, a beruházó szándékát minden politikai erő és a lakosság is támogatta.

És ebben a pillanatban az összes józan gondolkodású honfitársunk fel kell kapja a fejét! Mi van? Az a baloldal tüsténkedik Szegeden, amelyik mindenhol máshol az országban – de különösen Debrecenben –  elgáncsolni igyekszik a globális zöldfordulat részeként megvalósuló, a megtermelt energia tárolását lehetővé tevő beruházásokat? Merthogy tudvalévő: az újonnan létrejövő gyárakban előállított elektromos autók működése – értelemszerűen – akkumulátorok nélkül, továbbra sem lesz lehetséges.

Jó lesz emlékezni: a baloldal pár éve még kőkorszakisággal vádolta a Kormányt, amiért az – szerintük – nem vesz részt az új iparág kiépítésében. A Debrecenben szívesen kalandorkodó és az akkuhisztit bőszen pártoló LMP-s Schmuck Erzsébet 2018-ban azt nyilatkozta: „Az elektromos autózás megállíthatatlanul terjed (…) Ehhez képest mi mit teszünk? Bezárjuk magunkat a múlt struktúrájába.” A minimális támogatottságú látszat-környezetvédő párt a 2019-es EP-választási programjában megfogalmazta: 2030 után csak elektromos vagy hibrid autók maradhassanak forgalomban. Ekkoriban Karácsony Gergely is még elkötelezett volt az elektromos autók mellett, hiszen programjában is szerepelt a téma: „felkészülünk a villanyautók korára”.

Debrecenben a legagresszívebb kampányt a zöldenergia-beruházások ellen a folyamatosan „méreggyárat” emlegető Momentum „tolja”. Jól kivehető: a hisztériakeltés nem azt a célt szolgálja, hogy ezek a fejlesztések egyáltalán ne valósulhassanak meg, sokkal inkább azt, hogy ne Debrecenben, de ha lehet, ne is Magyarországon! Emlékezzünk: az újbaloldali ügynökpárt korábbi „Nolimpia-kampányával” sikeresen elérte, hogy a 2024-es olimpiát ne Magyarország rendezze meg!

Jó lenne tehát, ha az összevissza- és félrebeszélő baloldal végre tisztába tenné viszonyulását hazánknak a zöldtechnológiai forradalomban való részvételével kapcsolatban és abbahagyná a hisztériakeltést!

– Gábriel –

Ami még érdekelhet

Debrecen mindenek előtt!

Legfelkapotabb bejegyzéseink

1693.hu – Minden jog fenntartva.