Kezdőlap » Papp László kapitány

Papp László kapitány

Írta: hell1693

„Navigare necesse est!” – a latin szállóige Pompeius Gnaeus Magnustól származik, és azt jelenti, hogy hajózni pedig kell, az életnek mennie kell bármilyen nehézségek közepette.

A 20. század legnehezebb időszakában a Debrecen a magyar dunai-tengeri flotta hajója volt. Évtizedekig közlekedett a Duna, a Fekete- és a Földközi-tenger kikötői között. Ma békésen pihen: rendezvényhelyszín lett belőle. Kalandos évek vannak azonban mögötte, amelyek során hosszú ideig a magyar hajózás legendás alakja, Papp László volt a kapitánya. Együtt szelték a habokat tengereken és folyamokon. A kapitány pedig szélcsendben és viharban egyaránt tudta, hogy mi a feladata: végül mindig védett öbölbe juttatta a Debrecent. Számos cikk, kép és történet maradt fenn ezekből az időkből, amelyek kemény munkáról, derűről és kalandokról tanúskodnak. Papp László volt a Debrecen legjobb kapitánya. Bármilyen nehézségek közepette megállta helyét, mert tudta, hajózni pedig kell.

„Navigare necesse est!” Debrecen az elmúlt viharos években védett öböllé vált polgárai számára, köszönhetően annak, hogy egy évtizede Papp László kezében van a város kulcsa. A polgármester bizonyította rátermettséget és elkötelezettségét. A legnehezebb körülmények között is tett a város gyarapodásáért.

Papp László Debrecen igazi kapitánya. Nincs nála alkalmasabb jelölt ma sem a város vezetésére. Akkor vagyunk biztonságban, ha Papp László tartja kezében Debrecen kormányrúdját! Szavazzon a győztesre!

-4.6692-

Ami még érdekelhet

Debrecen mindenek előtt!

Legfelkapotabb bejegyzéseink

1693.hu – Minden jog fenntartva.