Kezdőlap » Debrecennek tuti, ha jön!

Debrecennek tuti, ha jön!

Írta: hell1693

Miről vagy kiről is van szó? Nos, természetesen Lázár Jánosról: amikor az elmúlt időkben Debrecenbe látogatott az építési és közlekedési miniszter, mindig valami jót, a városnak kedvezőt jelentett be Magyarország ismert politikusa.

Az e hét keddi viziten és utcafórumon a közlekedési múzeum városunkba költöztetését lengette be a tárcavezető, ugyanakkor összesen majdnem 500 milliárdos – városunkat és vonzáskörzetét is jócskán érintő – vasúti és közúti közlekedési fejlesztésről döntött és fog dönteni a kormány – mondotta. Lázár János kiemelte: a 2019-et megelőző időszakot tekintve Debrecen most erősebb, mint korábban bármikor, a kormány pedig mindig támogatta az itteni törekvéseket.

A fideszes politikus korábbi, januári ittlétekor az alábbiakat hangsúlyozta: „… támogatjuk Debrecen minden törekvését arra, hogy fejlődjön és gyarapodjon, hogy mintaváros legyen, hogy meg tudjuk mutatni a világnak: léteznek olyan közepes nagyvárosok, ahol a függetlenségi értékrend jegyében is lehet jólétet, gyarapodást és gazdagodást biztosítani.” Ekkor egyéb, a következő években megvalósuló infrastrukturális fejlesztésekről is szó esett: a kormány támogatni fogja az ivóvíz- és szennyvízhálózat fejlesztését, a városon belüli közutak építését, de ezen kívül az egyetem fejlesztéséhez is biztosítanak 200 Mrd forintot.

Mit szűrhetünk le mindebből? A háborús pszichózisba süllyedő Európában még mindig létezik egy nemzet, egy ország, s azon belül egy város, ahol az ott élőknek még mindig a normalitás, a gyarapodás, a fejlődés természetes igénye az irányadó. Debrecenben – lakóinak mélyen gyökeredző, nyakas kálvinista alapállása okán – sosem lesz tere a baloldal háborús uszító hangulatkeltésének és a többi eszement őrültségnek: a cívisváros csak élni, értéket teremteni akar, hagyományait pedig megőrizni kívánja!

Fotó: dehir.hu

Ami még érdekelhet

Debrecen mindenek előtt!

Legfelkapotabb bejegyzéseink

1693.hu – Minden jog fenntartva.