Kezdőlap » A gyorsulás múzeuma

A gyorsulás múzeuma

Írta: hell1693

Giacomo Balla futurista művei gyakran a mozgás és sebesség élményét ragadják meg. A Velocitá d’automobile (Gyorsuló autó) vagy az Espansione dinamica + velocitá (Dinamikus terjeszkedés és sebesség) című festményei megmutatják, hogy inspirálja a technológiai innováció a művészetet és a társadalmat. Debrecen a mobilitás új korszakába lépett, társadalmát friss impulzusok érik, és ezért fontos, hogy a Közlekedési Múzeum ide jöjjön. A költözés lehetőséget teremt a múzeum számára, hogy megfiatalodjon, fölvegye a város ritmusát, hogy delejezze az elektromobilitás és a zöld technológiák energiája. A múzeum így nem csak a közlekedés történetét, hanem annak jövőjét is bemutathatja, úgy ösztönözve városunk közösségét, ahogy a futuristákat a gyorsuló autók inspirálták.

Budapest baloldali polgármester-jelöltjei nem értenek egyet a múzeum költözésével. Nem értik, hogy ez a főváros számára is lehetőséget jelent a túlzott centralizáció enyhítésére, a kreatív társadalmi energiák áramlására. Nem értik, hogy a múzeum dinamizálása lehetőséget teremt Budapest számára, hiszen ők is erőt nyerhetnek Debrecen lendületéből. Nem értik, mert a baloldal kimerült, nincs társadalmi és művészeti víziója, nincs mondanivalója a vidék számára, nincs képessége a megújulásra.

Lázár János azonban érti az idők szavát, Debrecenben járva pedig megérezte a jövő iparának lüktetését, ezért úgy döntött, hogy támogatja a Közlekedési Múzeum áthelyezését. Ezzel elismerte azt a társadalmi és gazdasági fejlődést, amelyen Papp László polgármestersége alatt a város keresztülment. Aki azt szeretné, hogy Debrecen továbbra is fejlődjön és gyarapodjon, az szavazzon Papp László polgármesterre!

4.6692

Ami még érdekelhet

Debrecen mindenek előtt!

Legfelkapotabb bejegyzéseink

1693.hu – Minden jog fenntartva.