Kezdőlap » Semmittevés, tagadás: nem ez a jövő útja Debrecenben!

Semmittevés, tagadás: nem ez a jövő útja Debrecenben!

Írta: hell1693

Az elmúlt negyed században, viszonylag rövid idő alatt városunk olyan fejlődésen ment keresztül, mint azelőtt szinte sohasem. A már-már kézzel tapintható jelentéktelenségből és hétköznapi unalomból a cívisek kitörtek: Debrecen az évek alatt az ország legjelentősebb vidéki városává, a közép-európai térségnek pedig egyik meghatározó regionális központjává vált!

A sikertörténet hátulütője, hogy a Tiszántúl legnagyobb települése mézes légypapír gyanánt vonzza magához nem csupán a befektetőket, de a politikai kalandorokat is, akik zsákmányként és meghódítandó „várként” tekintenek Debrecenre!

Egy ilyen „játékos” Mándi László is, a helyi baloldal semmittevő hőse, aki valójában Gyurcsány Ferenc egyik sakkfigurája az ország sakktábláján. A Budapesten jól bevált baloldali recept azonban itt – reményeink szerint – nem fog működni, mert a debreceniek valószínűleg nem akarják kockára tenni városuk jövőjét.

Ki kell jelentenünk egyúttal, hogy Mándi László ez idáig semmi kézzelfoghatót nem tett Debrecenért. Sőt! Önkormányzati képviselőként rendre nem szavazott meg olyan döntéseket, amelyek a város fejlődését, az itt élők életminőségét javították volna vagy mozdították volna elő.

Ő a tagadás embere, míg mások építenek!

2020 nyarán Mándi László nem szavazta meg a Debrecen2030 programot, így, ha rajta múlott volna (a teljesség igénye nélkül):

– nem épül meg a bölcsőde Felsőjózsán, óvoda a Tócóvölgyben

– nem épül meg a Szabó Pál utcán az új háziorvosi, gyermek-háziorvosi rendelő épülete, amelyben egy területi védőnői körzet is helyet kapott,

– nem újul meg a Thomas Mann utcai idősek klubjának épülete és eszközei

– a Nagysándortelep belterületi csapadékvíz-elvezetési rendszere sem épül meg

– ahogyan a Nyugati kiskörút III. üteme sem készülhetett volna el, a benne foglalt kerékpárúttal egyetemben.

Mándi László Debrecen Fenntartható Városfejlesztési Stratégiáját is elutasította, holott ez a dokumentum képezi az alapját a 2021 és 2027 közötti időszak európai uniós forrásokat felhasználni kívánó városfejlesztési elképzeléseinek!

A baloldal polgármesterjelöltje legutóbb városunk költségvetését sem szavazta meg, pedig tudvalévő, hogy anélkül minden település működésképtelen.

Nyugodtan feltehetjük magunknak azt a kérdést. Mit tett a debreceniekért Mándi László?

Semmit.

Ami még érdekelhet

Debrecen mindenek előtt!

Legfelkapotabb bejegyzéseink

1693.hu – Minden jog fenntartva.