Kezdőlap » Húsvéti adományok

Húsvéti adományok

Írta: hell1693

A karitatív tevékenység lélekformáló minden ember számára. Az adományokat felajánlókat, a csomagokat összekészítőket, és az adományban részesülőket ismeretlenül is egy láthatatlan szeretetlánc kapcsolja össze. A csomagoknak a kézzelfoghatóságon túl is üzenete van, azt üzenik, hogy jó szívvel fordulunk a másik ember felé, adunk, amivel mi is gazdagodunk.

A Debreceni Karitatív Testület 2015-ös megalakulása óta ebben a szellemben tevékenykedik.

Szívvel-lélekkel dolgozik azon, hogy segítő támogatást vigyen azokba a családokba, ahol a legnagyobb szükség van rá. A város, a történelmi egyházak és civil szervezetek összefogásával működő testület egész évben lámpásként van jelen a városban és nyújt segítséget minden hozzáforduló, vagy a látóterébe kerülő rászoruló debreceninek. Működésének alapja a bizalom, hiszen a civil szervezetek önkéntesei jól ismerik, és napi kapcsolatban vannak a nehezebb sorsú családokkal, így a segítség embertől emberig érkezik.

Megszokottá vált már, hogy az év nagyobb ünnepei előtt – vállalkozókat, cégeket is bevonva – külön adományokkal kedveskedik a testület a családoknak azért, hogy szebbé, meghittebbé tegye az ünnepet.

A húsvéti ünnepek előtt a város által nyújtott költségvetési támogatás jóvoltából mintegy 1500 rászoruló család részesül – lisztből, rizsből, cukorból, sóból, étolajból, tésztából, konzervekből álló – tartós élelmiszer adományban. Ezen felül a Karitatív Testület részére történő felajánlás alapján a Földesi Rákóczi Mezőgazdasági Kft. 5000 db tojásból álló adománnyal támogatja a debreceni rászorulókat.

A közösség ereje és a segíteni akarás csodákat képes véghezvinni, és a Debreceni Karitatív Testület ebben az összefogásban vezető szerepet vállal.

Debrecen valóban gondoskodó város!

Ami még érdekelhet

Debrecen mindenek előtt!

Legfelkapotabb bejegyzéseink

1693.hu – Minden jog fenntartva.